Trwa ładowanie proszę czekać ...

Przepis na pyszną, mleczną kanapkę!

21 marca 2017

Przepadasz za domowymi słodyczami? Jeśli tak to koniecznie przygotuj mleczną kanapkę, czyli wariację na temat popularnego batonika. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego, jak należy przygotować pyszną, mleczną kanapkę. Przeczytaj go koniecznie!

Kilka słów o mlecznej kanapce

Zacznijmy od tego, że ta kanapka to dwie warstwy intensywnego w smaku kakaowego ciasta, przedzielone są delikatną i puszystą białą masą. To właśnie dzięki ubitej piance krem jest lekki i wyjątkowo apetyczny. Ma słodki, śmietankowo-mleczny smak, i naprawdę dobrze pasuje do czekoladowego, biszkoptowego ciasta. Żeby wprowadzić do mlecznej kanapki nieco zmian, dodaj do kremu pokruszone herbatniki lub markizy czekoladowe.

Składniki niezbędne do przygotowania pysznej, mlecznej kanapki

Zanim zabierzesz się za przygotowanie mlecznej kanapki to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. W Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: trzy jajka, 100 gramów cukru, jedna łyżeczka soku z cytryny oraz dwie łyżki oleju. Poza tym koniecznie powinieneś zaopatrzyć się także w takie składniki jak: 50 gramów mąki pszennej, 15 gramów kakao, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 125 gramów kostki do pieczenia Kasia, ¼ szklanki mleka, ¼ szklanki cukru, 120 gramów mleka w proszku, 100 gramów serka śmietankowego (na przykład Bieluch), 100 gramów czekolada mleczna, dwie łyżki mleka oraz jedno opakowanie kostki do pieczenia Kasia. Gdy zaopatrzysz się we wszystkie, niezbędne składniki to najwyższa pora zabrać się za przygotowanie mlecznej kanapki!

Sposób przygotowania pysznej, mlecznej kanapki!

Najpierw musisz białka oddzielić od żółtek i ubić z cukrem na sztywną pianę. Potem ciągle ubijając, należy dodać do piany żółtka. Następnie dodać sok z cytryny, olej i dalej ubijać. Gdy to zrobisz to musisz mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, przesiać i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Potem musisz ciasto wylać na dno wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20 centymetrów x 20 centymetrów. Następnie trzeba piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 30 minut. Potem należy wyjąć z formy i odwrócić do góry dnem. Gdy to zrobisz to trzeba mleko zagotować z cukrem i wystudzić. Następnie musisz miękką Kasię utrzeć na krem. Potem trzeba ciągle ucierając, wlewać cienkim strumieniem mleko z cukrem. Następnie dodawać małymi porcjami mleko w proszku i serek. Po czym cały czas ucierać. Gdy to zrobisz to upieczone i wystudzone ciasto przeciąć na dwa placki i przełożyć kremem, lekko docisnąć. Potem musisz czekoladę, mleko i Kasię roztopić w kąpieli wodnej. Na koniec należy otrzymaną masą polać wierzch ciasta i odstawić do zastygnięcia. I gotowe! Smacznego!