Trwa ładowanie proszę czekać ...

Przepis na pyszne sernikobrownies!

21 marca 2017

Proste do przygotowania sernikobrownie to efektowne, dwukolorowe ciasto czekoladowo-serowe. Są to niezbyt duże, biało-brązowe kawałki o fantazyjnych wzorach, idealnie pasujące do porannej małej, czarnej kawy. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego, jak należy przygotować pyszne sernikobrownie. Przeczytaj go koniecznie!

Kilka słów sernikobrownie

Zacznijmy od sernikobrownies to klasyczna receptura na masę sernikową, może ewentualnie z dodatkiem białej czekolady roztopionej w kąpieli wodnej oraz połowa porcji sprawdzonego, klasycznego brownie na gorzkiej czekoladzie. Można się tutaj pokusić o dodanie wiśni, takich ze słoiczka, przygotowanych w lekkim syropie, wcześniej wypestkowanych. W zasadzie do tego ciasta możesz dodać wszystko to, co Ci się podoba, poczynając od wiśni, przez maliny, kończąc na porzeczkach czy też truskawkach. W związku z tym nie zwlekaj dłużej i już dziś zabierz się za przygotowanie pysznego sernikobrownies!

Składniki niezbędne do przygotowania pysznego sernikobrownies

Zanim zabierzesz się za przygotowanie sernikobrownies to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. W Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: 200 gramów kostki do pieczenia Kasia, 100 gramów cukru pudru oraz trzy jajka. Ponadto koniecznie powinieneś zaopatrzyć się także w takie składniki jak: 100 gramów ciemnej czekolady deserowej, 100 gramów czekolady mlecznej, 110 gramów mąki, 500 gramów śmietankowego twarogu, 100 gramów cukru pudru, dwa jajka oraz jedna łyżeczka ekstraktu waniliowego. Gdy zaopatrzysz się we wszystkie, niezbędne składniki to najwyższa pora zabrać się za przygotowanie sernikobrownies!

Sposób przygotowania pysznego sernikobrownies!

Najpierw musisz składniki na masę serową wymieszać i odstawić na czas przygotowania ciasta czekoladowego. Potem trzeba Kasię utrzeć z cukrem pudrem. Następnie należy dodawać kolejno jajka, dokładnie miksując przed dodaniem kolejnego. Gdy to zrobisz to trzeba wlać rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę, ciągle miksując. Potem wymieszaj dokładnie z przesianą mąką. Następnie musisz połowę ciasta wlać do formy o średnicy 26 centymetrów, wysmarowanej Kasią i wyłożonej papierem do pieczenia. Gdy to zrobisz to na wierzch wyłożyć masę serową i przykryć pozostałym ciastem czekoladowym. Potem trzeba przykryć folią i piec przez 70 do 90 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni Celsjusza. Gdy to zrobisz to należy ciasto studzić w otwartym i ciepłym piekarniku. Na koniec musisz wyjąć ciasto z piekarnika i całkowicie ostudzić w formie. Po czym trzeba wstawić je do lodówki do całkowitego stężenia. Można podać z konfiturą malinową. I gotowe! Smacznego! Delektuj się smakiem sernikobrownies!