Trwa ładowanie proszę czekać ...

Przepis na pyszne, amerykańskie brownies!

21 marca 2017

Proste do przygotowania amerykańskie brownies to efektowne, smaczne ciasto mocno czekoladowe. Wypiek ten idealnie pasuje do porannej małej, czarnej kawy. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego, jak należy przygotować pyszne, amerykańskie brownies. Przeczytaj go koniecznie!

Kilka słów o amerykańskie brownies!

Zacznijmy od tego, że klasyczne „chewy” brownies, czyli ciężkie, wilgotne w środku i ekstremalnie czekoladowe. Otóż według ekspertów kluczem do osiągnięcia idealnej tekstury ciastek jest odpowiednia proporcja kwasów tłuszczowych nasyconych do nienasyconych. Czekoladowy smak brownies intensyfikuje kawa i, oczywiście, kawałki czekolady. Czekolada to jest coś, co kocha chyba każdy z nas mówi. Mówi się, że czekolada nie ocenia - czekolada rozumie. Jeśli więc chcesz upiec i zjeść ciasto naprawdę, w pełni czekoladowe to nie zwlekaj dłużej i już dziś idź do sklepu po niezbędne składniki, a potem do kuchni i zabierz się za przygotowanie pysznego, amerykańskiego brownies!

Składniki niezbędne do przygotowania pysznego, amerykańskiego brownies!!!

Zanim zabierzesz się za przygotowanie pysznego, amerykańskiego brownies to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. W Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: 375 gramów kostka do pieczenia Kasia, 375 gramów czekolady, sześć jajek kurzych oraz jedna łyżka ekstraktu z wanilii. Ponadto koniecznie powinieneś zaopatrzyć się także w takie składniki jak: 500 gramów cukru pudru, 225 gramów mąki, 300 gramów orzechów włoskich (posiekanych), jedna łyżka soli, 220 gramów cukru, 125 gramów kostki do pieczenia Kasia, trzy łyżki wody oraz trzy łyżki kakao. Gdy zaopatrzysz się we wszystkie, niezbędne składniki to najwyższa pora zabrać się za przygotowanie pysznego, amerykańskiego brownies!!!

Sposób przygotowania pysznego, amerykańskiego brownies!!!

Najpierw musisz rozpuścić Kasię i czekoladę w garnuszku z grubym dnem. Po czym lekko ją przestudzić. Gdy to zrobisz to w osobnym naczyniu musisz wymieszać roztrzepane jajka z cukrem i wanilią. Następnie należy w osobnej misce wymieszać mąkę z solą i przesiać. Potem trzeba zawartość naczyń połączyć, dokładnie wymieszać, dodając orzechy na koniec. Gdy to zrobisz to formę 22 centymetry x 33 centymetry wyłożyć papierem do pieczenia i piec przez 60 do 65 minut w temperaturze 176 stopni Celsjusza. Następnie trzeba przygotować polewę. Musisz 125 gram Kasi, 220 gram cukru, trzy łyżki wody i kakao gotować na wolnym ogniu przez około pięć minut. Na koniec ostudzone ciasto należy polać polewą. I gotowe! Smacznego! Ciesz się smakiem pysznych, amerykańskich brownies razem z rodziną i z najbliższymi każdego dnia! Czekolady nigdy nie za dużo!