Trwa ładowanie proszę czekać ...

Przepis na pyszne, zapiekane naleśniki z farszem "trzy sery"!

21 marca 2017

Naleśniki uwielbiane są na całym świecie. Prawdopodobnie to w starożytności po raz pierwszy wylano na rozgrzaną powierzchnię mieszankę mąki, mleka i jajek. Generalnie, ile kultur, tyle naleśnikowych teorii i przepisów. Oczywiście gdzieniegdzie przyrządzane w sposób wykwintny i na specjalne okazje, w innych zakątkach uważane za danie podrzędne. Ale jedno jest pewne - naleśnik to danie o dużym potencjale, które jeszcze nie raz nas zaskoczy. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego, jak należy przygotować pyszne, zapiekane naleśniki z farszem „trzy sery”. Przeczytaj go koniecznie!

Kilka słów o zapiekanych naleśnikach z farszem „trzy sery”

Zacznijmy od tego, że takie danie, zrobione błyskawicznie i podane na kolację, jest jak nagroda po ciężkim dniu w pracy. Do tego serowy farsz dosłownie rozpływa się w ustach. Poza tym zapiekane naleśniki z farszem „trzy sery” to także doskonały pomysł na oryginalny obiad dla całej rodziny. Natomiast swój wyrazisty smak potrawa zawdzięcza serowi z niebieską pleśnią tupu lazur lub gorgonzola.

<Składniki niezbędne do przygotowania zapiekanych naleśników z farszem „trzy sery”

Zanim zabierzesz się za przygotowanie pysznych zapiekanych naleśników gryczanych z farszem „trzy sery” to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. W Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: 400 gramów pomidorów z puszki, jedno opakowanie Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr oraz jedna cebula. Poza tym koniecznie powinieneś zaopatrzyć się w takie składniki jak: 60 gramów sera mozzarella, 60 gramów sera z niebieską pleśnią, trzy żółtka, 250 mililitrów wody lub mleka, 150 gramów mąki, dwa jajka, 40 mililitrów oleju oraz pół szklanki wody. Gdy zaopatrzysz się we wszystkie, niezbędne składniki to najwyższa pora zabrać się za przygotowanie zapiekanych naleśników z farszem „trzy sery”!

Sposób przygotowania pysznych, zapiekanych naleśników z farszem „trzy sery”!

Na początku cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż, aż będzie rumiana. Potem dodaj posiekane pomidory z sokiem, Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Gdy to zrobisz to wszystko wymieszaj i duś, aż powstanie aromatyczny sos pomidorowy. Następnie połącz składniki ciasta na naleśniki. Gdy to zrobisz to usmaż je na patelni tak, by były cienkie. Potem wymieszaj starty żółty ser z mozzarellą, serem pleśniowym i żółtkami. Następnie nałóż farsz serowy na naleśniki i zwijaj je w rulony. Po czym ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Gdy to zrobisz to naleśniki polej wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym i zapiekaj w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 10 minut. Tuż przed włożeniem naleśników do piekarnika możesz posypać je startym parmezanem. I gotowe! Smacznego!