Trwa ładowanie proszę czekać ...

Przepis na pyszne, zapiekane naleśniki gryczane z mięsem mielonym!

21 marca 2017

Naleśniki uwielbiane są na całym świecie. Prawdopodobnie to w starożytności po raz pierwszy wylano na rozgrzaną powierzchnię mieszankę mąki, mleka i jajek. Ile kultur, tyle naleśnikowych teorii i przepisów. Gdzieniegdzie przyrządzane w sposób wykwintny i na specjalne okazje, w innych zakątkach uważane za danie podrzędne. Ale jedno jest pewne - naleśnik to danie o dużym potencjale, które jeszcze nie raz nas zaskoczy. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego, jak należy przygotować pyszne, zapiekane naleśniki gryczane z mięsem mielonym i kaszą. Przeczytaj go koniecznie!

<Składniki niezbędne do przygotowania zapiekanych naleśników gryczanych z mięsem mielonym i kaszą

Zanim zabierzesz się za przygotowanie zapiekanych naleśników gryczanych z mięsem mielonym i kaszą to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. W Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: 200 gramów mąki pszennej, dwa jajka ­ 2, szklanka mleka, trzy łyżki oliwy z oliwek oraz jedno opakowanie Knorr Naturalnie smaczne ­ Spaghetti Bolognese. Poza tym koniecznie powinieneś się zaopatrzyć także w takie składniki jak:100 gramów kaszy gryczanej w torebce, jedno opakowanie Rosół z kury Knorr, jedna, średnia cebula, 500 gramów mielonego mięsa wołowo-­wieprzowego, jedno opakowanie pomidorów pelatti z puszki, szczypiorek lub natka pietruszki, 100 gramów sera żółtego oraz 50 gramów sera żółtego do posypania.

Sposób przygotowania pysznych, zapiekanych naleśników gryczanych z mięsem mielonym i kaszą!

Na początku składniki na ciasto dokładnie wymieszaj tak, aby nie było żadnych grudek. Ciasto powinno być konsystencji śmietany (gęstość ciasta możesz kontrolować dodając więcej mąki lub wody). Potem naleśniki smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolo, powinno wyjść około 10­12 naleśników. Następnie w garnku zagotuj około 700 ml wody, dodaj kostkę bulionową, dokładnie wymieszaj. Gdy to zrobisz to w powstałym bulionie ugotuj torebkę kaszy gryczanej. Potem w garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojona w kostkę cebulę, gdy się zeszkli, dodaj mięso mielone. Następnie smaż aż z mięsa odparują wszystkie soki. Po czym dodaj puszkę pomidorów pelatti oraz produkt Knorr Naturalnie Smaczne ­ Spaghetti Bolognese. Gdy to zrobisz to całość gotuj aż sos zgęstnieje, dodaj ugotowaną kaszę i dokładnie wymieszaj. Na koniec sos odstaw na bok do ostygnięcia i wymieszaj z żółtym serem i posiekanym szczypiorkiem. Potem gotowy farsz ułóż na całym naleśniku, a następnie zroluj. Następnie gotowe naleśniki ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Po czym naleśniki posyp z wierzchu tartym serem. Na koniec wstaw do nagrzanego do 200 stopni Celsjusza piekarnika na 20 minut. I gotowe! Smacznego!